Land i datid, af Jesper Bugge Kold
Land i datid, af Jesper Bugge Kold

Titel: Land i datid I Forfatter: Jesper Bugge Kold I Sideantal: 337 I Genre: Roman I Forlag: Turbine I 2016

Om bogen:

Unge Andreas modtager et brev med posten. Fra Tyskland. Brevet kommer på et tidspunkt i hans liv, hvor tingene ikke er andet end et stort spørgsmålstegn. Hvad vil han egentlig med sit liv?

Brevet fører Andreas til Tyskland, efter hans far er afgået ved døden. Jagten på at lære sin far at kende er ikke uden modvind. Inden Andreas får set sig om, opdager han at man kan miste noget dyrebart, lige så hurtigt det er dukket op. Samtidig skal Andreas også forholde sig til om han kan acceptere den person hans far var. Hans far, Peter, var ansat som meddeler for Stasi.

Spørgsmålet er om det er et faktum Andreas kan forholde sig til og acceptere…?

 

Mine ord:

Jeg har i mange år været en stor fan af historie. Gerne gammel historie omkring hvordan tingene, steder og mennesker, har udviklet sig til det de er i dag, hvad der foregik den gang osv.

Da jeg fandt denne bog en dag i Føtex var det først bogens cover, der fangede mine øjne. Jeg tog bogen ned og læste lidt om den på bagsiden. For hvert ord jeg læste, blev jeg mere og mere nysgerrig efter at læse den. Et stort plus hos mig er endda, hvis der er lidt afstand mellem linjerne. Jeg bryder mig ikke om at læse en bog, hvor det ser ud som om at linjerne er blevet presset så meget som muligt sammen, for at få plads til hele historien.

Anyway… Det har taget mig omtrent 3 måneder at få læst bogen færdig. Den er utrolig nem at læse, både layout mæssigt, men også i dens skrivestil. Dog synes jeg at der manglende noget ”go” i den. Handlingen er meget stille og rolig, hvor jeg godt kunne savne noget mere ”action” eller ”drive” i hovedpersonen.

De store spørgsmål, der går igen er: Hvad vil Andreas med sit liv? Hvem var hans far? Vil han vedkende sig ham som familie? Bogen kunne efter min mening godt have været længere og mere uddybende i handlingen. Altså mere beskrivende!

Ellers egner bogen sig udmærket til lang transporttid, let aftenlæsning osv. kapitlerne er ikke lange, men alligevel heller ikke for korte, så man hele tiden har en god fornemmelse igennem hele bogen ved hver person man møder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.